Заснеха специален филм по случай 50-годишния юбилей на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца /видео и снимки/

Заснеха специален филм по случай 50-годишния юбилей на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца /видео и снимки/ По повод 50-годишния юбилей на ППМГ „Акад. Иван Ценов" във Враца е заснет и специален филм, съобщиха от учебното заведение. 
В него участват ученици от гимназията, пристигнали високи резултати на национални и международни състезания в различни направления, както и бивши възпитаници на училището, които са се реализирали успешно в различни области на обществения живот. 
Днес елитното училище отбеляза своя празник с богата програма.
Празникът започна с ритуал по издигане на знамената в двора на училището. В своето обръщение Директорът на гимназията г-жа Татяна Василева припомни: "50 години ППМГ " Акад. Иван Ценов" е еталон за високи стандарти в образованието, 50 години високи изисквания и упорит труд, 50 години непрекъснат стремеж към усъвършенстване и развитие на потенциала и творческите заложби на учениците". Специално внимание г-жа Василева обърна на постигнатите успехи.
" Високите резултати от олимпиадите, състезанията и външните оценявания ни нареждат сред най- добрите в страната, което показва, че гимназията продължава да възпитава знаещи, можещи и талантливи хора", каза тя.
В рамките на събитието, кметът Калин Каменов връчи на директора почетен плакет и грамота за принос в развитието на училището. Празникът продължи с откриването на музейна експозиция „Из историята на училището“, съдържаща богат снимков материал от училищния живот и артефакти, свързани с учебния процес през годините и постигнатите успехи на национални и международни състезания в различните дисциплини. Представена беше и книгата „50-години ППМГ“.
Програмата продължи с откриването на лаборатория по природни науки. Всички гости на тържеството имаха възможността да научат повече за профилите в гимназията, професията „Приложен програмист“, за дейността на клубовете по интереси и извънкласните занимания на учениците, които бяха представени на хепънинг в двора на училището. Вратите на гимназията бяха отворени за пожелалите да разгледат отблизо богатата материална база, даваща възможност за качествен образователен процес на учениците.


 
10.05.2021, 16:55 часа
1548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha