Отчитат ръст на приходите в НАП-Монтана с над 6.6 млн. лв.

Отчитат ръст на приходите в НАП-Монтана с над 6.6 млн. лв. Близо 41 млн. лв. са постъпленията в офиса на Националната агенция за приходите в Монтана към 30 април т. г., което е с над 6.6 млн. лв. повече спрямо същия период на миналата година.
Рекордните постъпления от данъци и осигурителни вноски се случват в условия на продължаваща обстановка на пандемия и при отложено за юни 2021 г. (вместо до края на март) внасяне на корпоративния данък. Към 30 април т. г. приходите в НАП Монтана са над 7 млн. лв. от данък върху доходите на физическите лица, над 2 млн. лв. от корпоративни данъци и 840 хил. лв. от ДДС. 
Общият размер на приходите от осигурителни вноски за периода е 28.6 млн. лв., като от тях 16.7 млн. лв. са за държавно обществено осигуряване, 7.8 млн. лв. – за здравноосигурителни вноски, и 3.6 млн. лв. – за допълнително задължително пенсионно осигуряване.
Най-висок е ръстът на постъпленията при данъците върху доходите на физическите лица – над 16%, следван от данъка върху добавената стойност и корпоративния данък. Приходите от осигурителни вноски растат стабилно с около 6 на сто спрямо същия период на миналата година.
11.05.2021, 11:09 часа
745 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha