Кошмар без край! COVID-19 взе още 6 жертви от Врачанско, сред новите случаи има дете

Кошмар без край! COVID-19 взе още 6 жертви от Врачанско, сред новите случаи има дете Коронавирусът е взел нови 6 жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.
Починалите са изгубили битката с коварната болест през изминалото денонощие.
Трима от тях са издъхнали във врачанската болница. Това са 78-годишна жена от Нивянин, 83-годишен врачанин и 80-годишна жена от областния център. Мъж на 64 години от Козлодуй е починал в "МБАЛ "Сърце и Мозък" в Плевен, 56-годишна жена от село Оселна е издъхнала в болницата в Мездра, а врачанка на 80 години изгубила битката с болестта в "Първа частна МБАЛ - Враца".
За последните 24 часа на територията на областта са установени нови 11 случай, сред които има и момченце на 4 години от село Оселна. Детето се лекува вкъщи, а 4-ма от новозаразените са в болници.
За всички потвърдени случаи са започнати и продължават епидемиологичните проучвания за установяване и предприемане на мерки спрямо положителните и контактните лица. В рамките на изминалия ден са изготвени общо 80 нови предписания за карантина на такива лица.
Към момента активните случаи в областта са 3465, от тях 3386 са на домашно лечение, а 79 са хоспитализирани.
 
11.05.2021, 11:01 часа
3303 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha