Откриха новата спортна площадка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Малорад /снимки/

Откриха новата спортна площадка в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Малорад /снимки/ Днес в ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ в село Малорад се състоя официално откриване на новата спортна площадка по Програма за развитие на селските райони, съобщиха от местната администрация в Борован.
Основна цел на проектното предложение - е подобряване качеството на живот в общината и постигане на социално-икономическо развитие, чрез изграждане, реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на спортна инфраструктура на село Малорад. Общата стойност на проекта възлиза на 97 231.39 лева. Официални гости на събитието бяха кметът на община Борован инж. Десислава Тодорова, заместник кметът Десислава Марковска, заместник кметът Илияна Донкова, Архитект Мариел Спасов, инж. Спас Спасов, кметовете на населените места Илиян Буковски, Николай Христов, Иво Иванов, Гриша Георгиев, директори на дирекции в община Борован и представители  на общинска администрация Борован. Кметът на общината инж. Тодорова произнесе приветствено слово:
„На 11 май е денят, в който църквата почита светите братя Кирил и Методий, създателите на азбуката. На българската идентичност – писмото и четмото ни, на които днес четат стотици милиони по света. Нашият език е един от официалните езици в ЕС. Честит празник на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – село Малорад. За мен е огромно удоволствие да присъствам тук сред вас, за да открием тази прекрасна спортна площадка. Всички си спомняме какво представляваше старото игрище и всички виждаме как изглежда сега.
Искам да изкажа огромната си благодарност към всички, помогнали за осъществяването на тази прекрасна инициатива. Изграждането на тази спортна площадка е благодарение на проектирано предложение от страна на Община Борован, финансирано от Държавен фонд „Земеделие“ по програма за развитие на селските райони, мярка 7.2.
Вярвам, че сме създали по-добри и безопасни условия, в които децата ни да се забавляват и спортуват още повече, тъй като липсва физкултурен салон в училището тук децата и учениците ще бъдат стимулирани към по-активна спортна дейност.
Скъпи гости, мили деца, обръщам се с молба към Вас, нека да пазим тоеа прекрасно съоръжение и да се грижим за него.
Пожелаван на всички Вас със здраве да ползвате новата придобивка, пълноценно и с мисъл за безопасност“, каза инж. Тодорова.
Специална благодарност госпожа Тодорова отправи към изпълнителите на проекта инж. Спас Спасов и арх. Мариел Спасов.
 
11.05.2021, 13:41 часа
1158 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha