Цирк в ДАНС-Враца! Агенти се топят с жалби за сексуално насилие, шефката гледа и се кефи

Цирк в ДАНС-Враца! Агенти се топят с жалби за сексуално насилие, шефката гледа и се кефи Когато на 5 април 2020 г. родената в село Галиче Детелина Тараланска оглави ДАНС във Враца, едва ли и най-опитните анализатори можеха да прогнозират бъдещите скандални събития в секретната служба.
45-годишната дама застана начело на възловата структура от националната сигурност без никакъв опит и това пролича през изминалата 1 година. За изненадващото назначение тогава съобщи първо агенция BulNews.

Първо в BulNews! Вижте кой е новият началник на ДАНС-Враца /снимки/

В момента ДАНС се тресе от невиждани интриги, на които колегите им по света могат само да се смеят и да ги коментират с ирония. 
След няколко дни предстои Административният съд да гледа дело по жалба на агента Михаил Иванов, научи ексклузивно агенция BulNews. Служителят е наказан по сигнал от негов колега, който се оплакал на шефката си, че е жертва на сексуален тормоз. Честният до болка навсякъде агент подал писмен сигнал до Детелина Тараланска, че Михаил Иванов настоятелно искал да проникне там, където слънцето не го огрява. Веднага е назначена проверка, след която на „мераклията“ са наложени двете най-тежките наказания преди дисциплинарното му уволнение. Тук не бихме искали да коментираме качеството на извършените разследващи действия от страна на софийските шефове, но все пак е любопитно как „жертвата“ е доказала, че друг агент иска да я оножда.
Дребната подробност е, че самата жалба срещу Михаил Иванов е пунта мара и е писана от шефката му, като колегата му само я е подписал. Причината за сочната интрига е, че Михаил Иванов е заплаха за поста на Тараланска и тя прави всичко възможно да го компрометира. Освен това той пуснал сигнал в София срещу съпруга на шефката си Христо Стоянов за данъчни престъпления. Стоянов е известен в града автоджамбазин, като прякорът му е Ицо бързата реч. Служебна проверка оневинява Тараланска и нейния съпруг, но все пак срещу него е образувано следствено дело за пране на пари и укриване на доходи.
Напрежението в ДАНС-Враца всъщност започва още със смяната на предишния началник Пламен Тончев. Полицай с безупречна репутация, по времето на който подобни вътрешни интриги бяха непознати.
След уволнението му изненадващо за негов наследник бе назначена Детелина Тараланска. Единствената причина за това са близките й контакти със зам.-директора на ДАНС Недялко Недялков. В публичното пространство той е известен като човек на Делян Пеевски и служител със спорни професионални качества.
След като разбрала за подадената жалба от своя подчинен, Детелина Тараланска изпратила доверен служител да провери кой е съдията в Административния съд, който ще вземе решение по казуса. Интерес, който категорично не влиза в служебните й задължения. Защо ли?
И както е модерно да се казва “The best is yet to come”…
17.05.2021, 08:50 часа
11763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha