Поздравителен адрес от директора на СУ" Христо Ботев" във Враца Виктор Кръстев по случай 24 май

Поздравителен адрес от директора на СУ" Христо Ботев" във Враца Виктор Кръстев по случай 24 май Директорът на СУ "Христо Ботев" във Враца Виктор Кръстев излезе с поздрав по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май. 
Ето пълния текст без редакторка намеса: 

"Уважаеми родители, 
Скъпи ученици и колеги, 
Нека на този светъл празник сведем глава, но не от срам или покорство, а в знак на признателност  и уважение към делото на нашите първоучители Кирил и Методий-
създали българската, а по-късно превърнала се и в славянска  азбука.
Нашата азбука, с която назоваваме имената на близките ни хора, „обличаме“ в думи своите чувства, изразяваме себе си, своето вдъхновение и споделяме своите знания.
На 24-ти май една искрица ще заблести в очите, трепет ще усетим в гърдите, радостно вълнение ще разтупти сърцето. 
Но това не е просто поредният  празник, а денят, в който всеки българин ще изпита отново гордостта от факта, че е българин и че е потомък на светите братя Кирил и Методий!
Въпреки че тази учебна година отново ни изправи пред предизвикателствата на дистанционното обучение, благодарим за  упоритостта, търпението, съпричастността и разбирането, проявени от нашите колеги, родители и ученици.
Скъпи колеги,
Продължавайте да водите децата по пътя на знанието и да им откривате необозримите светове на науката.
Уважаеми родители,
Благодарим за подкрепата в образователния процес. Съвместната ни работа е ключът към успеха на Вашите деца.
Скъпи ученици,
Бъдете горди със своята национална принадлежност и пазете българското слово и култура. Запазете искрата, която поддържа вашата индивидуалност, и жаждата за знания, всеотдайността, трудолюбието и упоритостта по пътя на успеха.
Честит празник!".
 
24.05.2021, 09:55 часа
965 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha