Задържаха под стража мъжа, убил сина си в монтанското село Смоляновци

Задържаха под стража мъжа, убил сина си в монтанското село Смоляновци Окръжен съд-Монтана взе постоянна мярка „Задържане под стража“ на  Г. А. И., обвинен за извършено от него умишлено убийство на рождения му син А. Г.  А.
Припомняме, че Ангел бе убит преди 3 дни, а за трагедията съобщи медията ни.

Зверство в Монтанско! Баща простреля и наръга в сърцето сина си, майка му почина от шок

Според събраните досега доказателства по делото на 25 май 2021 г. вечерта в село Смоляновци 73-годишният Г.  А. И.  е умъртвил сина си А. Г. А. /48 г./ чрез удар с нож в областта на сърцето. След получен сигнал в органите на МВР за убийството при извършените следствени действия на същия адрес е открит и трупът на В. А. И.  – 71-годишна, съпруга на обвиняемия и майка на убития. На същия адрес е намерено и огнестрелно оръжие – ловна пушка, 16-ти калибър без разрешително за притежаването на оръжие, а по трупа на убития е установена огнестрелна рана в крака.
По случая е образувано досъдебно производство, на  Г. А. И. е повдигнато обвинение за умишлено убийство на сина му и е задържан на 26 май т. г. за срок от 72 часа. Окръжна прокуратура е внесла в Окръжен съд – Монтана искане за налагане постоянна марка „Задържане под стража“ на обвиняемия. Пред съда обвиняемият и защитата му поискаха по-лека мярка за неотклонение с мотивите, че убийството е извършено при битов скандал след многобройни според Г. А. И. семейни скандали и насилие от сина срещу родителите му. След като се запозна със събраните досега доказателства и изслуша обвинението и подсъдимия съдът обяви, че уважава искането на прокуратурата и налага мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Г. А. И.  тъй като е налице обосновано предположение, че той е извършил тежкото престъпление, за което законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.
Определението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Апелативен съд – София.

*Снимката е илюстративна
28.05.2021, 15:04 часа
1779 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha