Инж. Десислава Тодорова тържествено посрещна походниците в Борован /снимки/

Инж. Десислава Тодорова тържествено посрещна походниците в Борован /снимки/ Ежегодно на 2 юни на връх Околчица се провеждат национални тържества в чест на Христо Ботев и всички паднали за свободата на България. Тази година в условията на пандемия се провежда Регионален поход от Козлодуй до Околчица, с участие на ученици и поклонници от област Враца. Походът замества традиционния поход, който се провежда за 75-и път. 
На 29 май към обяд щафетата беше предадена от община Бяла Слатина на община Борован, като предаването се осъществи  в село Добролево, инж. Десислава Тодорова прие щафетата и приветства походниците. С музикална програма подготвена от Читалище „Пробуда“ - Добролево походниците бяха изпратени по пътя към село Борован. Над 80 деца и жители на селото се включиха в похода от Добролево към Борован. На площада ги посрещна тържествено с хляб и сол кметът на общината инж. Десислава Тодорова. Тя произнесе приветствие, след което походниците се насладиха на музикална програма, организирана от читалище „Цани Иванов“ - Борован. На площада пред читалището се извиха кръшни хора, а знамената бяха осветени от отец Георги и отец Серафим.
На 30 май сутринта походниците продължиха пътя си към Баница, където лично кметът инж. Тодорова предаде щафетата на община Враца. Борованските походници продължиха заедно с представителите на община Враца пътя си до местността „Милин Камък“.
 
30.05.2021, 14:37 часа
2049 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha