Срамота, колеги! България се тресе от скандала с Делян Пеевски, само врачанският „Конкурент“ мълчи като заклан

Срамота, колеги! България се тресе от скандала с Делян Пеевски, само врачанският „Конкурент“ мълчи като заклан Вече близо 24 часа медиите в България гърмят за тежките санкции, които САЩ наложиха на Делян Пеевски, видя агенция BulNews.
Всички свободни сайтове и телевизии съобщават подробно за невиждания удар срещу бившия депутат от ДПС. Логично в неговите вестници и електронни медии темата е спомената мимоходом, като превес има неговата позиция и тази на партията.
Има обаче едно място, където цари пълна тишина по най-горещата тема. В сайта на фалиралия врачански всекидневник „Конкурент“ няма нито дума за решението на финансовото министерство на САЩ. Това мълчание при други обстоятелства  би било загадъчно, тъй като главният редактор Георги Александров се изживява като човека, който знае всичко и постоянно се самоизтъква в умиращия седмичник и потъналия в забрава негов сайт. Възможно ли е дребничкият журналист, популярен като Гошо Синдика, да не е разбрал досега за топ новината на годината? Едва ли.
Тишината по темата е напълно разбираема. Делян Пеевски е истинският собственик на изданието и това е единствената причина от 2010 г. насам за него да няма нито една критична дума в него. Афишираният като чорбаджия на „Конкурент“ Димитър Николов от Горна Оряховица е сламен човек и само прикрива следите към корпулентния бивш депутат. И тъй като Николов, както и Гошо Синдика, изтръпват само при споменаването на името на Делян Пеевски, във вестника има жестока цензура по този въпрос.
През следващите дни предстои началото на новата предизборна кампания за предсрочните парламентарни избори и затова политическите субекти трябва внимателно да планират с кого ще работят по време на провеждането й. Едва ли компрометираното издание на обвинения от американското правителство в тежки престъпления Делян Пеевски е най-добрата трибуна за чисти и ясни послания. В региона има достатъчно свободни медии, които не са обвързани със задкулисието и компрометирани политици, и могат да допринесат за нормалното провеждане на предизборните дебати.
САЩ направиха достатъчно, за да излезе на светло истината за личността на бившия депутат от ДПС. Време и нашето общество да отвори очи и да накаже с пълен игнор зависимите медии…
03.06.2021, 10:29 часа
1979 1
Коментари

Любомир Христов

03.06.2021, 19:28 часа
Боклук
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha