Организират XV Национален фолклорен събор „Де е българското“ в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край Очиндол

Организират XV Национален фолклорен събор „Де е българското“ в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край Очиндол Тази неделя в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа”, край село Очиндол, ще се проведе
По традиция, датираща от 2006 г. насам, на 6 юни 2021 г., Неделята на слепия, в Туристически комплекс „Дядо Йоцо гледа” край село Очиндол, ще се проведе XV Национален фолклорен събор „Де е българското“, съобщиха от управата в Мездра.
Организатор на събитието е Община Мездра, а официалното откриване на събора е в 10 часа. 
В тазгодишното издание на фолклорния събор „Де е българското“ ще вземат участие повече от 500 самодейци - певци, танцьори и инструменталисти от областите Враца, Видин, Монтана, Русе, Велико Търново и София. Заявки за участие са подали над 40 танцови състави, певчески и вокално-инструментални групи, както и 13 индивидуални изпълнители - представители на 30 читалища, пенсионерски клубове, училища и граждански сдружения от 25 населени места в Северна и Западна България. 
Участниците в събора, който няма конкурсен характер, ще се изявят в 3 категории: певчески групи и индивидуални изпълнители, танцови групи и индивидуални изпълнители, инструментални групи и индивидуални изпълнители. 
Специални гост изпълнители на „Де е българското” ще бъдат популярният народен певец Илия Луков, Ансамбъл „Мездра“ и Танцов състав „Хемус“ - Враца. Ще бъде извършен водосвет и осветена курбан чорба. 
По време на събора ще бъде връчена традиционната Награда за родолюбие „Дядо Йоцо гледа“, която се присъжда от Сдружение „Искърско дефиле“ на достойни българи, прославили България у нас и по света.
Организаторите най-учтиво ви канят да присъствате на XV Национален фолклорен събор „Де е българското”.
 
04.06.2021, 13:09 часа
1466 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha