Съдят лекар от Монтана, причинил средна телесна повреда на бабата на пациент

Съдят лекар от Монтана, причинил средна телесна повреда на бабата на пациент Районна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Д.П. за извършено от нея престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.
Около 21 часа на 10.09.2020 г. жена завела малолетния си син в болницата в Монтана за преглед, поради подуване на рамото. Двамата били придружени от бабата на детето.
На влизане в лечебното заведението майката се представила и преди да е успяла да обясни причината за идването им дежурният лекар – обвиняемата Д.П., й отвърнала с груби думи. С остър тон й направила забележка за късния час и я попитала за личен лекар.
Бабата на момчето се опитала да я успокои, но обвиняемата я хванала за ръката и я извила назад. Дъщерята на пострадалата извадила телефона си с намерение да заснеме сцената, но обвиняемата успяла да го вземе, ударила го в пода и започнала да скача върху него. След това скрила напълно унищожения апарат.
За инцидента бил подаден сигнал на телефон 112. На място пристигнали полицейските служители.
Срещу дежурния лекар е било образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди.
От извършената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че пострадалата В.П. е получила контузия на дясната раменна става, което нараняване и е причинило болка и страдание.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.
04.06.2021, 14:18 часа
6632 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha