Измамна схема! Нагласен конкурс в РУО-Видин избира директор на училище по политическа линия /снимки/

Измамна схема! Нагласен конкурс в РУО-Видин избира директор на училище по политическа линия /снимки/ Измамни схеми се въртят из област Видин, научи агенция BulNews. С нагласен конкурс в РУО-Видин е бил избрал директор на учебно заведение по политическа линия.
През 2020 година в СУ “Христо Ботев” в Грамада се освободило място за директор, след като дългогодишният такъв се пенсионирал. За временно изпълняващ длъжността, до конкурс, е била назначена Антоанета Бижева.
Няколко месеца след това РУО-Видин обявявил въпросния конкурс, заедно с още няколко, за още няколко училища в областта.
Според справка в наличната документация, конкурсът е бил в две части - писмен изпит и устен.
Настоящият директор, 32-годишен, с едва 5-годишен опит, като преподавател на писмения изпит има едва 29 точки, при допустими 40. Всички останали кандидати за другите училища имат именно толкова, но новобранецът изкарал най-ниска оценка. Въпреки всичко той се явил и на устен изпит, където оценката му е с 3 точки над другия кандидат за директор на същото училище.
Въпреки слабия резултат, Ивайло Иванов е назначен за директор.
Разбира се това не е всичко. Оказало се, че един от изпитващите в РУО-Видин - Ангел Донкин, е бил началник на новоназначения директор Иванов. С назначението си, Иванов предприел драстични рокади, като в пълен конфликт на интереси, за счетоводител на учебното заведение назначава Даниела Великова, която забележете няма икономическо образование, а средно, но пък в същото време е работила и в общината, на същата длъжност. Така на практика, един от представителите на принципа на училището, сиреч общината, без подходящото образование, е назначена и за счетоводител на СУ “Христо Ботев”.
Учители поискали анонимност твърдят, че въпросните назначения в това училище и не само, стават под давлението на зам. кметицата Виолета Тошева, а за РУО-Видин и общинска администрация, единствените важни качества са служителят да е послушен, да изпълнява и да подкрепя конкретна политическа партия - Борисовата партия.
Още по интересното е обаче, че по време на матурите, директорът Иванов е излязъл в болничен.
 
05.06.2021, 12:41 часа
4846 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha