Разхлабват мерките срещу коронавирус в Словения

Разхлабват мерките срещу коронавирус в Словения Словения продължава с отслабването на мерките, въведени във връзка с пандемията от коронавируса.
Присъствието на публични събития все още е ограничено до хора и посетители, които са ваксинирани, преболедували COVID-19 или представили отрицателен тест, но от днес се допуска запълването на до 75% от капацитета на залите и стадионите. По-рано ограничението бе на до 50%.
В открити пространства седналите посетители ще трябва да бъдат на поне един метър разстояние, докато разстоянието от 1.5 метра все още е в сила стоящите, с изключение на членовете на едно семейството.
Към днешна дата туристическите съоръжения с максимум 60 единици за настаняване могат да предложат до 45 единици за резервации, докато по-големите, включително лагерите, могат да запълват до 75% от капацитета си.
От днес басейните са отворени за всички гости, които са ваксинирани, тествани или излекувани от COVID-19. Персоналът също трябва да отговаря на тези критерии.
Отменена е забраната за сервиране и консумация на храни и напитки, а магазините трябва да предоставят 10 квадратни метра на клиент.
07.06.2021, 14:38 часа
665 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha