Министър Личев в Берковско: Тунел под прохода "Петрохан" ще има /снимки/

Министър Личев в Берковско: Тунел под прохода "Петрохан" ще има /снимки/ Министърът на околната среда и водите Асен Личев посети днес различни местности в община Берковица и показа на журналисти и местни граждани къде са проблемните точки за реализация на проекта за тунел под прохода "Петрохан". 
"Тунел под Петрохан ще има на 100%, но има трудности, които ще бъдат преодолени", министър Лишев заяви.
Той показа къде ще излиза тунелът над село Бързия, а след това показа части от трасето, по които трябва да бъде направена връзката между тунела и скоростния път Ботевград-Видин. Въпросните терени през 2016 година са обявени за имоти с трайно предназначение "ливади". Това е станало със заповед на тогавашния министър на околната среда и водите Ивелина Василева и нито един от тогавашните депутати от северозападна България не е обжалвал тази заповед. Министър Личев изреди поименно всичките депутати от областите Монтана, Враца и Видин от онова време и попита защо тогава никой не е бил против, а сега някои хора се възмущават.
Той уточни, че МОСВ и АПИ ще намерят варианти тези местности, обявени за ливади, да бъдат заобиколени или да се намери друг начин за реализация на проекта. Личев обяви, че не може да отмени заповедта на министър Василева от 2016 година за въпросните местности, но ще намери решение на проблема и тунел под Петрохан ще има и той ще има връзка със скоростния път Ботевград-Видин.
17.06.2021, 14:25 часа
4137 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha