САЩ дари 2.5 млн. дози от ваксини срещу коронавирус на Тайван

САЩ дари 2.5 млн. дози от ваксини срещу коронавирус на Тайван Съединените щати обявиха, че са изпратили 2.5 милиона дози от ваксини срещу коронавирус на Тайван, три пъти повече от броя дози, които американска делегация обеща на острова в началото на този месец.
"Нашето дарение от 2.5 милиона дози от ваксини срещу COVID-19 пътува към Тайван. Партньорството на Тайван със САЩ в сферата на здравеопазването направи възможно спасяването на животи", заяви в Twitter Нед Прайс, говорител на американския Държавен департамент.
Тайван, който не членува в Световната здравна организация, бе приветстван в чужбина заради първоначалната ефективност, с която реагира на коронавирусната пандемия, като миналата година на острова бяха регистрирани малко случаи на заразяване с вируса.
Тайванската държава, с население от 23 милиона души, се сблъска обаче с нова вълна от случаи на заразяване с коронавирус и обвинява Китай, че възпрепятства опитите на тайванските власти да се сдобият с ваксини срещу инфекцията.
Китай възприема Тайван като една от своите провинции и полага усилия за дипломатическата изолация на тайванското правителство.
20.06.2021, 12:30 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha