Лекар обясни кога дихателните упражнения са опасни

Лекар обясни кога дихателните упражнения са опасни

Във време на пандемия, когато коронавирусът поразява неочаквано, а неизвестните последици са толкова безброй, много хора търсят най-различни алтернативи, за да запазят здравето си и да подпомогнат организма си.
Eто защо много пациенти започнаха да практикуват дихателни упражнения. Главният пулмолог на Москва Андрей Белевски посочи кога те могат да бъдат полезни и обясни в какви ситуации може да причини вреда.
Според Белевски, правенето на такива упражнения не би трябвало да е причина да се пренебрегва медицината.
„Дихателните упражнения са полезни, но ако не се осланяте само на тях. Не можете, вярвайки в упражненията, да игнорирате посещенията при лекар. В този случай това може само да ви навреди“, подчерта лекарят.
Рехабилитационният терапевт Дмитрий Сандул обясни пък как дихателните упражнения могат да помогнат за възстановяването на белите дробове.
Според него хората използват възможностите на белите дробове само 30-40 процента; способността да се използва вдишването и задържането на въздух, може да увеличи този показател.
Дихателните упражнения могат да помогнат, наред с други неща, за възстановяване на белите дробове след коронавирусна инфекция, добави специалистът. Така че, за да премахнете последиците от заразата, може да използвате пранаяма - дихателна техника, която е известна в Индия.

01.07.2021, 14:58 часа
701 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha