Берковица с нови постижения на международен конкурс в Хисаря /снимки/

Берковица с нови постижения на международен конкурс в Хисаря /снимки/ На 16 и 17 юли в Хисаря се проведе 9-то издание на международния конкурс „15 лалета“. Той се провежда в 2 направления – за забавна песен и за песен от творчеството на Мими Иванова и Развигор Попов. Конкурсната програма бе разделена на 2 етапа, като на втория етап бяха допуснати само наградените до III място от първия. Това прави високо нивото на конкурса, където си дадоха среща изпълнители сред деца и юноши от цялата страна - солисти, дуети, вокални формации от най-добрите национални школи от София, Пловдив, Бургас, Сливен, Добрич, Севлиево и други градове. 
На тазгодишното издание Берковица се представи достойно за първи път на този фестивал, като възпитаниците от Народно читалище „Иван Вазов - 1872“ с ръководител Камен Пунчев завоюваха три втори места: Вокална формация „Лачени обувки“, дует Яна и Блогослава Михови и дует Никол Иванова и Елина Тодорова и едно трето място на Никол Иванова. Формация „Лачени обувки“ бе наградена и с ваучер за пътуване до една от три дестинации, като едната от тях е в чужбина.
Със своето участие в конкурса децата от Берковица впечатлиха много гости на събитието, което бе повод да бъдат поканени за участие и в други конкурси в страната и чужбина.
19.07.2021, 16:55 часа
924 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha