Ето 7 ползи от малините, за които дори не сте предполагали

Ето 7 ползи от малините, за които дори не сте предполагали Изследванията потвърждават, че малините са истинска суперхрана. Ползите им са здравето са най-вече при наднормено тегло и диабет. Ето и пълният списък с полезните ефекти, свързани с тяхната консумация. Със сигурност дори и не предполагате за някои от тях.

1. Подобряват мозъчната функция
Благодарение на антиоксидантите в състава си малините помагат да се избегне свързано с възрастта увреждане на паметта и предотвратяват клетъчната смърт поради токсини, образувани по време на консумация на алкохол. В допълнение те насърчават растежа на нови нервни клетки в мозъка.

2. Намаляват нивата на кръвната захар
Диетичните фибри и полифенолите в малините помагат за понижаване на нивата на кръвната захар и предотвратяват скокове в нейните стойности.

3. Предпазват сърцето
Редовната консумация на малки количества малини съдейства за поддържане на здравето на сърцето. Проучванията потвърждават, те този плод намалява риска от смърт при сърдечно-съдови заболявания, предотвратява натрупването на тромбоцити и понижава кръвното налягане.

4. Предотвратяват развитието на рак
Доказано е, че приемането на екстракт от малини блокира растежа на раковите клетки в дебелото черво, простатата, гърдите, черния дроб и устата. Проучванията показват, че екстрактът от малина елиминира до 90% от раковите клетки на стомаха, дебелото черво и гърдата, а антиоксидантът в този плод, известен като сангвиник H-6, предизвиква смъртта на до 40% от раковите клетки на яйчниците.

5. Помагат за отслабване
Малините са отличен избор за тези, които са загрижени за фигурата си. Експериментите показват, че животните, които са консумирали мазни храни едновременно с високи дози малинови кетони, са натрупали по-малко тегло от тези, които не са включили малини в менюто си.

6. Предотвратяват артрит и се справят с болката
Доказано е, че малините са ефективни не само за предотвратяване на артрит, но и за борба с него. Екстрактът от тях намалява възпалението, подуването и разрушаването на ставите.

7. Предпазват кожата от стареене
Малините са богати на витамин С, който действа като антиоксидант, бори се със свободните радикали, подобрява производството на колаген и неутрализира отрицателното въздействие на слънцето върху кожата.
 
24.07.2021, 09:30 часа
496 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha