Френската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи против COVID мерките

Френската полиция използва сълзотворен газ срещу протестиращи против COVID мерките Полицаи на мотоциклети в Париж използваха сълзотворен газ срещу шествието против здравните пропуски, организирано от "жълтите жилетки", след като някои от демонстрантите започнаха да ги замерват с предмети, съобщиха властите.
Няколко десетки по-агресивни демонстранти започнаха да замерват един от мотоциклетите с двама полицаи на него и да го ритат, докато го събориха на земята.
В парижката префектура има три демонстрации с начало от площад "Трокадеро", от площада на Бастилията /по инициатива на "жълтите жилетки"/ и от Държавния съвет.
Протестите са насочени срещу задължителните здравни пропуски при посещение в кафенета, ресторанти, театри или музеи във Франция.
Организатор на шествието, потеглило от "Трокадеро", е бившият заместник-председател на крайнодесния Национален сбор, в момента лидер на създадената през 2017 година партия на Патриотите Флориан Филипо.
 След предишната национална мобилизация на 17 юли, в цялата страна са насрочени протести срещу разширяването на задължението за здравни сертификати и задължителното ваксиниране за някои професии.
 
*Снимката е илюстративна
25.07.2021, 11:28 часа
636 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha