Врачанските пожарникари апелират за по-висока отговорност при боравенето с огън

Врачанските пожарникари апелират за по-висока отговорност при боравенето с огън Сухото време, високите температури, изсъхналата растителност и вятъра са факторите, които предизвикаха пожари на много места в региона и страната. Често пъти причина за пламъците е небрежност при работа в земеделските земи, както и неправилното боравене с огън или безотговорно изхвърляне на фас от цигара. 
Служителите на регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Враца са предприели всички необходими мерки за предотвратяване на пожари, като същевременно апелират за по-висока отговорност при боравенето с огън и леснозапалими материали при работа на полето или битови дейности в домашни условия.
Продължават срещите с кметовете на населите места, представители на земеделски кооперации, собственици и ползватели на земеделска техника, на които се обръща внимание за засилване на тяхната бдителност по отношение на пожарната безопасност. 
Служителите на Пожарната във Враца апелират гражданите за своевременно подаване на сигнали при забелязване признаци на пожар /дим, пламъци, мирис за загоряло/, като уточняват местата на установения пожар.  
 
05.08.2021, 10:55 часа
419 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha