Обявиха търга за изпълнител на ремонта на площад “Жеравица” в Монтана

Обявиха търга за изпълнител на ремонта на площад “Жеравица” в Монтана Обявен е търгът за изпълнител на основния ремонт на централния монтански площад “Жеравица”.
Стойността на предстоящият ремонт е 5.3 милиона лева, а парите са осигурени от държавата,
“Процедурата вече е стартирала при спазване на всички законови изисквания. Вероятно на хората им се струва, че всичко става много бавно, но такива са нормативите и ние ги изпълняваме“, коментира кметът Златко Живков.
Инвестиционното предложение за обновяването на пл. “Жеравица” вече е внесено в Регионалната инспекция по околната среда и водите. Сега се чака решението по преценяване необходимостта от оценката по въздействието върху околната среда.
Припомняме, че проектът включва цялостна подмяна настилката от младежкия дом до театъра и възстановяването на Чипровския килим в оригиналния му вид.
Предвидени са нови елементи за фонтана и създаването на нов “сух” фонтан. В двата края от и към бул. “Трети март” ще бъде монтирана антипаркинг-система.
Запазването на дърветата също е планирано. Всички осветителни тела ще са енергоспестяващи. Проектирани са рампи с 5-процентен наклон, които да е осигуряват достъпната среда между различните нива на цялото пространство.
05.08.2021, 13:29 часа
1943 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha