Започва фолклорният фестивал "Бели нощи" в Бели извор, вижте програмата

Започва фолклорният фестивал "Бели нощи" в Бели извор, вижте програмата За поредна година във врачанското село Бели Извор ще бъде открит фолклорният фестивал „Бели нощи“, съобщиха от местната управа.
По традиция културната програма продължава 3 дни, като в нея организаторите са предвидили вечерни концерти. Старт на проявата ще бъде даден на 12 август в 20 часа с концерт на Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“ - Плевен. През втория ден ще се изявят самодейните състави от селата Бели извор, Паволче, Мраморен и кв. Кулата. За жителите и гостите на населеното място концерт ще изнесат народната певица Калинка Андреева и гайдарят Румен Марков от Искър. През последния ден от фестивала - 14 август ще може да се видят изпълненията на оркестър „Славяни“ от Стара Загора.
Всички събития от програмата ще се проведат на площада в центъра на Бели извор.
Поредното издание на фестивала „Бели нощи“ е доказателство, за това че той се е превърнал в традиция за селото. Наред с популяризирането на фолклора, смисълът на фестивала е да събере роднини, приятели и близки.
07.08.2021, 10:13 часа
809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha