Стягат празник на малината в Берковския Балкан

Стягат празник на малината в Берковския Балкан Традиционният за Берковския Балкан „Празник на малината“ ще се проведе в периода 13-15 август, в местността „Горната кория“, в зоната на хижа Ком нова, съобщиха от управата.
Организатор на събитието е Клубът на туристите – ветерани, които са част от „Туристическо дружество Берковица“ и се осъществява с финансовата подкрепа на Община Берковица. За мероприятието са поканени гости от 20 туристически клуба от цялата страна, които ще вземат участие в тридневния празник.
Началото на програмата ще започне на 13 август /петък/, от 19 ч. пред хижа Ком нова с участието на оркестър „Здравец“ от Берковица.
Съботният ден ще бъде наситен с мероприятия, свързани с планината, като от ранни зори ще бъдат организирани три лъча, чрез които туристите ще могат да се разходят в Берковския Балкан и да се насладят на красивите гледки. Първата група, която ще се изкачи до връх Голям Ком ще тръгне в 7 часа от хижа Ком нова. За втората група е предвидена разходка до връх Щърковица, с час на тръгване 8 часа, като за същия час е посочено и тръгването на третата група, която ще посети местност „Вазов камък“ и ще достигне до хижа Ком стара. В 16 часа в хижа Ком нова е насрочена среща на всички участници от планинските походи, проведени през деня, за обмяна на впечатления, на чашка планински чай и ароматно кафе.
Празничната съботна вечеря ще започне в 19 часа с музикална програма, в която ще вземат участие дамска певческа група и мъжка певческа група „Мераклийте“ към пенсионерски клуб „Берковски кестен“-Берковица.
12.08.2021, 15:09 часа
797 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha