Ексклузивно в BulNews! Вижте как РЗИ-Враца обявява здрави хора за болни от COVID-19 /доказателства/

Ексклузивно в BulNews! Вижте как РЗИ-Враца обявява здрави хора за болни от COVID-19 /доказателства/ Ширещите се в обществото слухове, че здравните органи правят всичко възможно да увеличат броя на заразените с COVID-19 в страната се оказаха верни, установи репортер на агенция BulNews. 
В следващите редове ще Ви опишем напълно автентична история, за да добиете информация от първа ръка как се манипулира броят на инфектираните с коронавирус, както и този на карантинираните. 
При пристигане от Кипър, който е в червена зона по заболеваемост, всички пътуващи трябва да направят PCR тест в рамките на 24 часа, което ги освобождава от 10-дневна карантина. Проба за наличието на заразата се взема и от острова, до 72 часа преди полета към България. Двете изследвания трябва да бъдат изпратени по имейл на здравните власти, които да върнат документ за освобождаване от домашна изолация. Така би трябвало да бъде, но ето как се случва във Враца: 
След пътуване, репортер на агенция BulNews се завърна в България в петък, в ранните часове на нощта, а веднага след кацането направи PCR тест в лицензирана лаборатория на Летище София. На същия ден сутринта резултатите вече бяха готови, като пробата бе негативна (също като направената преди излитането). Двете лабораторни изследвания бяха изпратени на посочения имейл адрес. За да улесни работата на инспекторите от РЗИ-Враца, пристигналият направи опит да се свърже със здравните власти, като ги уведоми за изпратените документи. След обаждане на оставения на сайта телефон за информация, отговорът беше: "Ами не знам, сигурно сте освободена, но ще Ви дам номер на колеги, питайте там". В продължение на няколко часа телефонът не бе вдигнат, а до неделя всякаква информация от Регионалната здравна инспекция липсваше. 
В късния следобед в същия ден позвъни инспектор от здравните власти, който се представи като Даниела Петкова. 
Ето как протече диалогът с нея: 
 
Даниела Петкова: 
- Здравейте, обаждам се от РЗИ-Враца във връзка с положителния Ви тест за коронавирус, подлежите на карантина.
Репортер на BulNews:
- Здравейте, изпратила съм 2 негативни теста за освобождаване от карантина, направени в законовия срок. 
ДП:
- Но Вие идвате от червена зона, при мен излизате положителна. 
- От къде са Ви подадени данните? 
ДП:
- Така излиза в системата, от лабораторията във Враца. 
- Но моят тест при пристигане е направен на Летище София, нямам тест във Враца.
ДП:
- Тогава сигурно сте контактна на заразен, на кой сте била контактна? 
- Нямам информация да съм общувала със заразен с COVID-19, инфектираните съобщават с кого са контактували на Вас, кажете кой е той? 
ДП:
- Ааа, така ли, явно е станала грешка, нещо не е излязло. 
 
Дамата бе толкова убедителна в думите си за положителния резултат, че е трудно човек сам да не повярва, че е заразен, а при липса на информираност той може да се съгласи, след което да му бъде издадено предписание за карантина. 
Явно това е схемата, с която се увеличава броят на заразените или карантинираните от здравните власти във Враца въпреки наличните негативни резултати от лицензирани лаборатории, с които се предполага, че човек може да бъде спокоен. В случая, инспекторът имаше лошия късмет да позвъни на журналист.
Документите, както и изпратеният имейл, се съхраняват в редакцията на агенция BulNews и очакват някой смел прокурор да ги поиска, за да назначи проверка на здравните инспектори в РЗИ-Враца.
 
17.08.2021, 08:48 часа
10715 1
Коментари

Истината

18.08.2021, 10:28 часа
Медицински фашизъм- КОВИД! Тотална световна измама, тормоз и всяване в страх в хората! Позор за работещите в така нареченото здравеопазване!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha