5-те вълшебни храни, без които сърцето ни не може

5-те вълшебни храни, без които сърцето ни не може Сърцето ни е един от най-важните органи, но изненадващо ние не се грижим за него както трябва и не му обръщаме нужното внимание. Всеки ден го подлагаме на стрес и нездравословно хранене.
Това не е никак хубаво, тъй като мазните храни вдигат нивата на холестерола, което води до запушване на артерии и до неправилна сърдечна дейност.
Сърдечносъдовите заболявания са най-честата причина за смъртта на голяма част от хората по света. Здравословното хранене може значително да повлияе на здравето на сърцето.
Днес ще ви разкрием няколко много прости начина, с които да подобрите здравето на сърцето си - просто трябва да се храните по-здравословно.
Вижте кои са най-полезните храни за сърцето:
Мазни риби - Мазните риби като скумрия, сардини, сьомга са източник на полезните омега-3 мастни киселини. Тези мастни киселини директно се свързват с редуцирането на триглицеридите и намаляват риска от сърдечносъдови състояния като аритмия и атеросклероза.
Червено вино - Консумацията на червено вино в умерени количества понижава риска от развитие на сърдечносъдови заболявания.
Цитрусови плодове - Флавоноидите в цитрусовите плодове са отговорни за намаляването на риска от сърдечносъдовите проблеми.
Ядки - Хората, които редовно консумират ядки, са с по-малък риск да развият сърдечносъдови заболявания. Освен че са източници на полезни мазнини, ядките съдържат фибри и витамин Е.  Редовната им консумация понижава лошия холестерол.
Домати - Доматите съдържат полезния за сърцето калий в много големи количества. В тях има също ликопен, каротеноид, който помага по естествен начин да се борим с лошия холестерол.
18.08.2021, 15:29 часа
1278 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha