Хванаха шофьор с рекордните 4.68 промила алкохол във Варна

Хванаха шофьор с рекордните 4.68 промила алкохол във Варна 38-годишен пиян шофьор беше задържан от полицията на пътя във Варна, а дрегерът отчете 4.68 промила алкохол в кръвта, съобщи бТВ.
Докато патрулират в неделя, около 11.30 часа, ст. полицай Стоянов и мл. експерт Минов забелязали криволичещ на пътя автомобил. Неадекватният шофьор отнел предимството на няколко автомобила и за малко не катастрофирал в тролей.
Полицаите започват да следват автомобила и опитали по всякакъв начин да принудят шофьора да спре.
В крайна сметка успели да го накарат да отбие. Мъжът трудно стоял на краката си и трудно говорил, но в началото категорично отричал да е пил алкохол.
„Каза, че работел на няколко места, занимавал се с бои, вероятно оттам може би да е бил повлиян. В друг момент каза, че е бил изморен от работата, защото е работел на три места“, разказа мл. експерт Миглен Минов.
Старши полицай Стилиян Стоянов обясни, че впоследствие мъжът казал, че е пил водка. Кръвната проба на водача показва по-малко от дрегера, но също е внушителна – 3.86 промила.
От началото на годината във Варна са установени 277 души, шофирали след употреба на алкохол, срещу 256 за същия период на 2020 г.
07.09.2021, 13:09 часа
503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha