Пече се голяма сделка! "СОТ 161" купува "ВИП Секюрити" на Делян Пеевски

Пече се голяма сделка! "СОТ 161" купува "ВИП Секюрити" на Делян Пеевски Пече се голяма сделка в охранителния бизнес, научи ексклузивно агенция BulNews.
Най-голямата фирма в този бизнес "СОТ 161" иска да придобие своите конкуренти от "ВИП Секюрити". За целта е внесено искане в Комисията за защита на конкуренцията, която трябва да разреши сделката. На практика в нея участват двете най-големи охранителни фирми, което вероятно ще създаде монопол на пазара, но отсега се знае, че това няма да е проблем.
От няколко години в тези среди се коментира, че истинският собственик на "ВИП Секюрити" е Делян Пеевски. Очевидно черните облаци, които са се струпали над главата на корпулентния бивш депутат, го принуждават ударно да разпродава. Именно неговото присъствие в сделката е гаранция за положителното решение на КЗК.
На практика "СОТ 161" ще придобие дружество, което по места отдавна не работи по стандартите. Например във Враца от 3-4 месеца клиентите на ВИП Секюрити имат проблеми с обслужването. Повреждат се централи, дефектират датчици и за всичко това хората трябва да звънят в София и да очакват незнайно кога оттам да им изпратят техници. Двамата служители на фирмата във Враца предпочетоха да напуснат и да си регистрират своя компания за същите дейности.
По тази причина клиентите на "ВИП Секюрити" започнаха да се отказват от нейните услуги и наемат други охранителни фирми, които реагират в рамките на деня.
Новите собственици на "ВИП Секюрити" вероятно знаят, че купуват дружество с компрометиран бизнес.
Остава да видим дали до месец-два КЗК ще разреши концентрацията, която очевидно ще наруши закона.
08.09.2021, 13:29 часа
7041 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha