Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд-Лом /снимка/

Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд-Лом /снимка/ Никола Делиев встъпи в длъжност като нов съдия и положи клетва в Районен съд-Лом. Той е 33-годишен, родом от Бургас. Завършил е „Право“ в Бургаския свободен университет през 2012 г. От 2015 г. досега е работил в Апелативна прокуратура-Бургас. От 2019 г. е докторант по граждански процес в Бургаския свободен университет, а темата на докторантурата му е „Производство по допускане и налагане на обезпечителни мерки и отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество“. Мястото за съдия в Районен съд-Лом Никола Делиев е спечелил на конкурс през октомври 2020 г.
„Искам да се занимавам с гражданско право, то е една голяма и изключително интересна юридическа територия, която дава възможност за разгръщане на мисъл и авторство!“, казва съдия Делиев.
„С встъпването в длъжност на съдия Делиев Районен съд-Лом вече е в пълен състав от шестима съдии след четири години на тежка кадрова криза и свръхнатоварване на съдиите. Сигурна съм, че с общи усилия ще преодолеем натрупаните досега проблеми и ще продължим да работим за качествено, ефективно и прозрачно правосъдие, което да отговаря на очакванията на обществото за законност и справедливост“, заяви председателят на съда в Лом Албена Миронова.
20.09.2021, 15:31 часа
2056 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha