Вижте 6 признака, че сте лоша жена

Вижте 6 признака, че сте лоша жена За съжаление, не всички наши действия и навици укрепват брака/връзката ни. Напълно е възможно всеки ден да заплашвате щастието на семейството си, без дори да го осъзнавате. 
Има много неща, които водят до развод: например, ако сте прекалено взискателни или говорите много по телефона, вместо да обръщате внимание на любим човек.
Някои от нашите думи и действия могат завинаги да отблъснат половинката ни, да го накарат да се обиди, гневи и какво ли още не. В крайна сметка идва точка на пречупване и отношенията се унищожават веднъж завинаги.
Попаднахме на кошмарен списък. Той се състои точно от шест точки. Те показват кошмарните навици, заради които една жена мже да съсипе отношенията си с даден мъж.
И така – оказа се, че има шест признака, които издават, че сте лоша съпруга/половинка, дори и да мислите, че не е така.  Всъщност според експерта по връзки Сюзън Уинтър осъзнаването на проблема е първата стъпка към положителната промяна. Ако можете да сте честни със себе си и да признаете недостатъците си, вие сте една крачка по-близо до възстановяване на емоционалното здраве на вашето семейство.
Ето кои са шестте признака, че сте лоша половинка:

1. Не можете да си затворите очите за дребните грешки на партньора
Постоянната критика към незначителните му грешки в действията и думите показва вашата несигурност, а не любов. Преценете сами: кой обича да знае, че прави всичко погрешно?  Всеки от нас има лоши навици, които могат да дразнят другите. Но ако решите да живеете с този човек, значи вече сте го приели с всички недостатъци, така че защо искате да го промените?  Желанието да контролира действията и мислите на съпруга, да "подобри" неговата личност е точно обратното на любовта, казват психолозите.  Искате той да отговаря на вашите очаквания и стандарти? Това е леко егоистично.  Вместо постоянно възмущение и критика, дори на шега, опитайте се да говорите откровено и му помогнете, ако иска.

2. Когато сте разстроени, не го изразявате директно
Натрупването на негодувание и други негативни емоции в себе си е погрешно. Това е друга крайност, в която не е необходимо да изпадате. Точно както човек не трябва да критикува любим човек за всяка дреболия, така и човек не трябва да крие недоволството си по по-сериозни причини. Ако ще сдържате емоциите си, когато партньор открито ви обиди или флиртува в присъствието ви с друг, бъдете сигурни: тази ситуация ще се случи отново.  „Дори ако сте женен от дълго време и сте сигурни, че съпругът/съпругата ви знае, че сте лукави, не трябва да играете психологическа„ игра на познания “, по-добре е да изразите оплакванията си веднага“, казва треньорът по връзката Дейвид Бенет.  В силни семейства партньорите честно и открито изразяват желанията си, така че ако ви е неприятно, незабавно говорете с партньора си, вместо да чакате, докато той сам отгатне всичко.

3. Винаги придружавате половинката си по време на приятелски срещи
В началото искате постоянно да бъдете заедно и това не пречи на вас или на познатите ви. Но в крайна сметка, без да му давате никаква свобода, ще изглеждате като куче на каишка. Желанието да прекарате всяка свободна минута заедно е показател, че сте зависими от партньора си и имате ниско самочувствие. Близките отношения са добри, но само докато не станат обсебващи и започнат да дразнят половинката ви.

4. Винаги искате да спечелите спора
Здравата връзка се нуждае от компромис. И ако всеки път, когато влезете в конфликт със съпруга си, се опитвате по всякакъв начин да „спечелите“ и нещата да станат точно така както вие искате. Но така сериозно рискувате отношенията си. Мъжът, който винаги запазва последната дума в спора, счита брака за бойно поле, завоевание. Ако действате по този начин, тогава не показвате любовта си към съпруга си, а банално се опитвате да повишите самочувствието си, да усетите силата. Следващия път, когато искате да спечелите спора, задайте си въпроса, защо ви е нужно това и се опитайте да се „предадете“.

5. Ако съпругът има лош ден, вие просто го съветвате да го преживее
Дори и да не знаете друг начин да подкрепите съпруга си, не мислете, че приятелското потупване по рамото може да му помогне. Ако той е тъжен и тревожен, няма да го развеселите, ако кажете: „Всичко ще премине“ и „Хайде, спрете да хленчите!“. Или нещо подобно.  Много мъже са доста уязвими и ако не го утешите, когато му е мъчно на душата, той може да го възприема като безочливост и безразличие. В този случай мъжът смята, че трябва да задоволявате нуждите си, а когато се случват проблеми и той спешно се нуждае от подкрепа, не искате да задоволявате нуждите му.

6. Вие сте на/пред телефона през цялото време, дори и да сте двама
Днес е невъзможно напълно да се откаже от използването на телефона, но в някои моменти комуникацията в социалните мрежи може да предизвика сериозно несъгласие с партньор.  Един от тези моменти е среща с любимия човек. Когато гледате филм заедно или седите в ресторант, важно е не само да сте физически близки, но и да обръщате внимание един на друг.  Трябва да признаете, че не е много красиво да проявявате интерес към приятел в Twitter, когато имате законен съпруг. Без значение колко дълго сте заедно, това е лош навик.
23.09.2021, 11:00 часа
590 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha