2 години затвор за рецидивиста, който нападна и ограби баба във Враца

2 години затвор за рецидивиста, който нападна и ограби баба във Враца Вкарват в затвора за 2 години рецидивиста, който нападна и ограби баба във Враца.

МВР-Враца: Нападнаха още една баба в града заради пари

Във връзка с извършен грабеж на 06.04.2021 г. в дома на 72-годишна жителка града и последвалите незабавни действия по разследването от страна на РУ-МВР под ръководството на Районна прокуратура-Враца бе установен и задържан С. М. И. от Борован.
Срещу лицето е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 198 ал. 3 вр. ал. 1 от НК. С. И. отнел мобилен телефон и сумата от 500 лева. Заварен на местопрестъплението от възрастната жена, той употребил сила спрямо нея, като я ударил в гърба и съборил на пода.
На 10.04.2021 г., Районен съд-Враца е уважил искането на Районна прокуратура-Враца за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Същият е осъждан 11 пъти като непълнолетен и има лоши характеристични данни.
Днес, 23.09.2021 г. Районна прокуратура-Враца постигна осъдителна присъда по внесения обвинителен акт срещу С. М. И. като Районен съд-Враца го призна за виновен и постанови присъда, с която му налага наказание „Лишаване от свобода“ в размер на 2 години при първоначален „строг“ режим.
Присъдата не е окончателна, а подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Враца.

*Снимката е илюстративна
23.09.2021, 15:18 часа
988 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha