Намериха мъртъв изчезналия рибар в морето край Бургас

Намериха мъртъв изчезналия рибар в морето край Бургас В морето край Бургас, на 40 мили от брега – в международни води, откриха тялото на изчезналия 48-годишен Светозар Стоянов от Добрич. Той беше в неизвестност от 20 септември, когато е влязъл в морето с риболовен каяк в залива „Болата” край Каварна.
Сигналът за изчезването му подава неговата съпруга, след като не може да се свърже часове наред с него. Беше организирано издирване с катери на „Гранична полиция” и с хеликоптер. В издирването се включиха и много доброволци.
„По случая е образувано досъдебно производство, което ще установи причините за смъртта. Образувано е следствено дело, тъй като е намерен в международни води. То се води от следовател. Назначени са експертизи. Тялото е намерено на 26 септември, разпознаването е извършено на 29 септември”, каза говорителят на Окръжната прокуратура-Бургас, Христо Колев.
„Делото е започнало, след като лицето е извадено на брега”, добави той.
Мъжът е разпознат от негови близки, по специфични вещи, които е носил в себе си. Според запознати, става дума за часовник и ключове.
30.09.2021, 16:50 часа
746 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha