Избраха нов Съвет на директорите на МБАЛ "Света Петка" във Видин

Избраха нов Съвет на директорите на МБАЛ "Света Петка" във Видин Проведено е извънредно общо събрание на акционерите на Многопрофилната болница за активно лечение "Света Петка" във Видин, на което е избран нов Съвет на директорите. Негов председател е адвокат Кирил Груев. Изборът се е наложил заради промени в законодателството, както и заради изтеклия вече тригодишен мандат на предишното ръководство, каза адвокат Груев.
"От миналата година има Закон за публичните предприятия и правилник за прилагането му, който урежда ръководните и управленски органи и контролни органи на акционерните дружества с държавни участия, каквото е лечебното заведение в нашия град МБАЛ "Света Петка", а от друга страна пък тригодишният мандат на стария Съвет на директорите беше изтекъл и така или иначе трябваше да се провежда ново общо събрание. Разликата е в това, че който работи по трудово правоотношение в съответното дружество не може да бъде и член на Съвета на директорите му", допълни адвокат Груев.
Законът за публичните предприятия разпорежда външният член на Съвета на директорите да е председател, уточни Кирил Груев. Заместник-председател е Иван Господинов, представител на Министерството на здравеопазването, който до сега е бил председател. Изпълнителен директор продължава да е досегашният ръководител на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Тримата са преминали през конкурс. За тях днес е гласувано единодушно. В ръководството вече не е д-р Борислав Милчев, който е лекар в многопрофилната болница.
05.10.2021, 10:06 часа
639 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha