Плашещи данни: COVID-19 уби още 6 човека от Врачанско, сред новозаразените има бебе

Плашещи данни: COVID-19 уби още 6 човека от Врачанско, сред новозаразените има бебе Коронавирусът е взел нови 6 жертви от Врачанско, сочат данните на Регионалната здравна инспекция.
Починал е 64-годишен мъж от Враца, който е бил настанен в Тубдиспансера. Друг местен жител на 70 години е издъхнал в УМБАЛ – „Александровска" – София, врачанин на 58-години е изгубил битката с коварната болест в местната болница. Жена на 63 години от областния център е издъхнала в УМБАЛ „Александровска" – София. Последните две жертви за денонощието са мъже – 86-годишен от Козлодуй и 75-годишен от Костелево, като и двамата са починали в МБАЛ „Христо Ботев" във Враца.
За последните 24 часа са установени нови 29 случая на опасната зараза. Сред тях има момче на 1 година от белослатинското село Търнак, което се лекува вкъщи. 4-годишно момче от Враца също е инфектирано, уточняват от РЗИ.
В болнични заведения за настанени 6-има от новите случаи, като сред тях е дете на 14 години от село Сираково, което е хоспитализирано в болницата в Козлодуй.
Към момента активните случаи във Врачанско са 1051, от тях 954 са на домашно лечение, а 97 са хоспитализирани.
 
07.10.2021, 10:49 часа
3020 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha