Отмъщение с огън! Запалиха къща в монтанско село, щетите са огромни

Отмъщение с огън! Запалиха къща в монтанско село, щетите са огромни Къща в монтанското село Студено буче е била запалена, съобщиха от полицията в областния център.
Вчера, около 19.30 часа, е получен сигнал за пожар в имот - постройка с приземен и жилищен етаж и дворно място в населеното място, собственост на местен жител.
Към мястото незабавно били изпратени екип на полицията и огнеборци. Благодарение на бързата реакция на пожарникарите пламъците били потушени, но материалните щети са огромни.
На местопроизшествието е извършен оглед, при който е установено, че вратата на стаята на приземния етаж е със счупени прозорци, както и остъклението на двукрилия прозорец в стаята.
В същото помещение е намерен и частично обгорял матрак, персон и половина, а под него - печка на твърдо гориво. Обгаряния са открити и по килима в стаята. По вратата на стаята, срещуположна на счупените прозорци, са открити множество пръски с неправилна форма и различни размери, с характерен мирис на запалителна течност.
На жилищния етаж, състоящ се от две стаи, е установено, че в едното помещение е обгоряла част от килима. По прага на стаята, както и по маса в дъното на стаята, са открити следи от запалима течност. Пред вратата на другата стая от етажа, също са открити следи от нея.
По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Монтана.

*Снимката е илюстративна
12.10.2021, 11:13 часа
2562 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha