При спецакция: Полицията разкри три престъпления в Монтанско

При спецакция: Полицията разкри три престъпления в Монтанско Служители на реда са разкрили три престъпления в Монтанско, съобщиха от МВР.
Вчера, между 9 и 17.30 часа, на територията на Участъците Якимово и Медковец е реализирана полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност. При проверките на 52 моторни превозни средства, 75 лица и 15 обекта са съставени 2 акта – по Закона за гражданската регистрация и по Закона за акцизите и данъчните складове и 11 фиша по Закона за движение по пътищата.
В хода на акцията са разкрити три престъпления - кражба на животни и на дърва в село Якимово, както и притежание на акцизни стоки без български бандерол в село Комощица.
Служителите на местния полицейски участък са установили двама братя рецидивисти от Якимово, на 26 и 21 години, които направили самопризнания за кражба на 9 пространствени куб. м. дърва от вида „черница” и „акация”, като 6 пр. куб.м. от тях са намерени и върнати на кмета на общината, а останалите 3 – продадени. Установен е и 18-годишен криминално проявен от същото село, извършил кражба на 2 овце и конче на 5 месеца, собственост на 76-годишен местен жител. Животните са върнати на стопанина.
При проверка в дома на 71-годишен жител на село Комощица е намерена полетиленова торбичка, съдържаща незаконен ситно нарязан тютюн.
Работата по случаите продължава.

*Снимката е илюстративна
21.10.2021, 11:05 часа
946 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha