Одобриха Община Борован за проект по национална програма

Одобриха Община Борован за проект по национална програма Одобриха Община Борован за проект по национална програма, съобщиха от управата.
Проектът е по програмата "Предоставяне на съвременни условия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в институции в системата на предучилищното и училищното образование" 2021.

МОДУЛ А
„Подкрепа на децата и учениците за работата в ЦПЛР по чл. 49, АЛ. 1, Т. 1 И АЛ. 4 от ЗПУО – Центрове за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата в областта на науките, технологиите, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми".

НАИМЕНОВАНИЕ НА ПРОЕКТА
,,Залата за танцово изкуство - врата към културното наследство на българите“

Към настоящия момент в ЦПЛР ,,Маша Белмустакова“-Борован функционира една група по народни танци, като желаещите са много. Центърът разполага с помещение, но в него няма почти нищо в него. 
Създаването на зала за народни танци, ще даде възможност на децата да развиват лични заложби и интереси, да се формира потребност от общуване с българския фолклор, интерес към него и детско участие в българските национални празници, обичаи и обреди.
В школата по народни танци децата ще се запознаят с богатото културно наследство оцеляло през вековете, ще се докоснат до българския фолклор, за да събудят любовта към него, към българското, което ги кара да осъзнаят и да се гордеят с произхода си.
Наличието на оборудвана зала за народни танци ще направи още по-привлекателен процеса на общуване с българския фолклор, ще подпомогне изграждането на творчески личности с по-богата двигателна култура, ще стимулира въображението, танцувалните и музикални възможности на децата.
Обучението по хореография цели да запознае децата с многообразието на народното творчество и чрез него да създаде условия за системно естетическо възпитание със средствата на българския фолклор, утвърждаване на собствен критерий и отношение към културните явления от миналото и съвременността. 
2. Основни цели:
2.1.Създаване на професионално подготвено образователно пространство, допринасящо за проявата на творческите заложби на учениците чрез танцовото изкуство;
2.2. Превръщане на новата зала по танцово изкуство в желано, удобно и любимо място на децата и учениците за занимания, развитие и изяви.
Одобрените средства от Програмата за зала по танцово изкуство е 9069.82 лв.

 
21.10.2021, 12:09 часа
1072 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha