Жители на великотърновско село се вдигнаха на протест заради учители, блудствали с деца

Жители на великотърновско село се вдигнаха на протест заради учители, блудствали с деца Жителите на Сухиндол протестираха срещу двама учители, за които се твърди, че са блудствали с ученички.
За случая се разбира от разказа на пет деца. Двамата учители бяха арестувани в началото на седмицата, а по-късно освободени.
Това е и поводът за вчерашния протест, на който хората в Сухиндол настояха за по-строги наказания. Родителите искат учителите да бъдат отново задържани и да им бъдат повдигнати обвинения.
Първо за случаите разказва момиче от 7-ми клас. То твърди, че в занималнята учителят си е позволил да го опипва. Следват още жалби от четири момичета. Директорката веднага е подала сигнал в полицията. Тя обещава, че трудовите договори и на двамата ще бъдат прекратени.
Единият учител е освободен още на същия ден заради липса на доказателства. На втория е повдигнато обвинение за блудство с малолетни и непълнолетни, но в четвъртък и той е освободен срещу гаранция от 500 лв.
Жителите на Сухиндол заявяват, че ако не се вземат мерки, то във вторник ще протестират пред сградата на Съдебната палата във Велико Търново.
23.10.2021, 14:54 часа
551 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha