Oбщина Борован отбеляза празника си, двама лекари станаха почетни граждани /снимки/

Oбщина Борован отбеляза празника си, двама лекари станаха почетни граждани /снимки/ Днес община Борован отбеляза празника си при спазване на всички предписани мерки за безопасност, съобщиха от местната управа. 
Точно в 10.30 часа, под звуците на химна на Република България, кметът инж. Десислава Тодорова и председателят на общински съвет Петър Станев тържествено издигнаха знамената на площада пред читалище „Цани Иванов“, след което поднесоха венци и цветя пред паметника. В 11 часа в залата на общинския съвет се състоя тържествена сесия на местния парламент. 
По предложение на инж. Десислава Тодорова и с решение на Общински съвет №259 от Протокол № 30/24.09.2021 г. званието „Почетен Гражданин на Община Борован“ се присъжда на д-р Цезар Петров Пенчев.
Той е роден на 22 февруари 1969 година. През 1987 година и е завършил Природо-математическа гимназия „Академик Иван Ценов“ във Враца. Продължава образованието си във ВМИ-Плевен. Дипломира се като лекар през 1995 г. През 2013 г. придобива и магистратура по „Здравен мениджмънт и управление в образованието“ в Югозападен университет „Неофит Рилски“ в Благоевград. През 1995 г. започва работа в село Малорад, община Борован, като ординатор СЗС. От 2000 г. до настоящия момент е Общопрактикуващ лекар в село Малорад и Враца. Притежава комуникативност, инициативност, стремеж км постигане на високи резултати, желание за усъвършенстване и умения за работа в екип и отговорност. Д-р Пенчев е два мандата общински съветник от 2011 до 2015 г. и 2015-2019 г. Председател е на общински съвет Борован 2011-2012 г. В дългата си практика като лекар е помогнал на стотици хора.
С решение на Общински съвет №258 от Протокол № 30/24.09.2021 г. званието „Почетен Гражданин на Община Борован“ се присъжда на Д-р Светозар Йорданов Цигаровски.
Той е роден на 05.01.1966г. в с. Борован. Майка му Младенка Цигаровска и баща му Йордан Цигаровски са дългогодишни и уважавани учители в общината. Основното си образование завършва във ОУ „Васил Кънчов“ във Враца. Средното си образование завършва през 1984 г. в ЕСПУ „Христо Ботев“ в града под Околчица. След отбиване на редовната си военна служба през 1984 до 1986 г. продължава образованието си в Медицински университет-Плевен, със специалност „Медицина“. След дипломирането си пред 1992 година започва работа в селски здравен участък село Малорад, като участъков лекар. От началото на здравната реформа през 2000 г. работи като общопрактикуващ лекар на територията на община Борован, като практиката му е ситуирана в с. Добролево и с. Сираково. Придобива специалност „Обща медицина“ през юни 2014 г. От месец юни 2020 г., освен пациентите си в община Борован, практиката му обхваща и голям брой хора но територията на община Хайредин в селата: Рогозен, Манастирище, Михайлово и Хайредин. Помогнал е на много пациенти в дългогодишната си лекарска практика.
Председателят на общински съвет – Борован обяви решенията на местния парламент за присъждане на званието „Почетен гражданин на община Борован. 
Кметът на общината инж. Десислава Тодорова поднесе поздравителен адрес към д-р Пенчев. Тя връчи плакет, букет и парична сума на д-р Пенчев. Той изказа своята благодарност за оказаната чест. Доктор Цигаровски не успя да присъства на церемонията поради семейни причини и ще получи наградата си по-късно.
 
25.10.2021, 14:09 часа
979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha