Добрият пример: Събраха над 100 чувала с боклук край язовир Огоста /снимки/

Добрият пример: Събраха над 100 чувала с боклук край язовир Огоста /снимки/ Доброволци събраха над 100 чувала по 110 литра с боклук в местността “Червеното връвище" край язовир Огоста.
С помощта на две лодки и техника на ОП „Чистота“ са изнесени стотици килограми боклук, повечето от които пластмасови отпадъци. На почистеното място доброволците са засадили дърво – черен орех.
Това е второто почистване на язовира, което се осъществява с подкрепата на Грийнпийс България и e част от редица събития, свързани с инициативата на организацията „Пазители на Водата“.
В следващите месеци се очаква да бъде организирано още едно почистване, като организаторите призовават гражданите да дадат информация за незаконни сметища по поречието на река Огоста, които да локализират и да пуснат сигнали до отговорните институции, за да бъдат почистени. Идеята е това да стане преди топенето на снеговете и обилните дъждове през пролетта и да се елиминира опасността всички отпадъци отново да бъдат завлечени от течението на реката в язовира.
Организаторите изразиха своята благодарност в социалните мрежи към всички, които са се включили и помогнали в почистването на язовира.

 
27.10.2021, 09:55 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha