Златко Живков: Няма да се гаси уличното осветление в Монтана

Златко Живков: Няма да се гаси уличното осветление в Монтана В Монтана няма да гасят уличното осветление заради увеличението на цената на тока, заяви кметът Златко Живков.
"През последните месеци цената на електроенергията е нараснала няколко пъти. Общината е изчистила задълженията си към всички второстепенни разпоредители", каза Живков, който е имал среща с доставчика на ел. енергия за община Монтана.
"Категорично опровергавам всякаква критична ситуация. Да, имаше периоди, при които уличното осветление на българските общини е било изключено и е имало два пъти - на Коледа и когато е събора на населеното място. Няма да се връщаме към тези рецидиви от миналото. Няма да допуснем, надявам се, искрено се надявам, че няма да допуснем това - никакви внушения в тази посока. С тези анти-ковид мерки, един от редовете е за компенсиране на увеличените горива за електроенергия. Това е един от начините. Поради тази причина вече втори месец плащаме задълженията, които имаме и за улично и за селата, и за предприятията, и за другите. Не, надявам се, че няма да допуснем това нещо и този въпрос никога не е стоял на дневен ред пред нас", допълни градоначалникът.
За септември общината е платила 47 000 лева за улично осветление. За октомври сметката е с 10 000 лева по-висока.
29.10.2021, 10:55 часа
1096 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha