394 служители на МВР-Монтана ще охраняват балотажа

394 служители на МВР-Монтана ще охраняват балотажа На 20 и 21 ноември 394 служители от структурните звена на ОДМВР Монтана, РД „ПБЗН” Монтана, ЗЖУ Монтана, ГД „Гранична полиция” и базата на Главна дирекция „Национална полиция” в Берковица са ангажирани със сигурността на местата за гласуване.
В изборните помещения няма да бъдат допускани въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]
В деня на балотажа служителите на секторите „Български документи за самоличност“ в ОДМВР ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават удостоверения /за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти/ с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.
20.11.2021, 12:16 часа
463 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha