МВР: Денят на балотажа в област Видин започна в спокойна обстановка

МВР: Денят на балотажа в област Видин започна в спокойна обстановка Вторият тур на изборите за президент и вицепрезидент на Република България започна спокойно, през изминалата нощ в региона няма регистрирани нарушения на обществения ред.
Всички секционни избирателни комисии /СИК/ се охраняват от служители на Министерството на вътрешните работи. Охраната ще продължи до обявяване края на изборния ден, транспортирането и предаването на изборните книжа и материали от СИК в РИК.
Оперативният щаб на ОДМВР-Видин работи в постоянна комуникация с институциите, ангажирани в изборния процес. Продължава прилагането на всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойното протичане на изборния ден.
Сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес, могат да се подават на тел. 112, на денонощната линия 02/90 112 98, e-mail: [email protected], както и на място в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула.
Сектор „Български документи за самоличност“ в ОДМВР-Видин и звената в РУ-Белоградчик и РУ-Кула, ще съдействат на българските граждани без валидни документи за самоличност. Днес, гишетата в паспортните служби ще работят до 19 часа, служителите ще издават удостоверения /за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти/ с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.

 
21.11.2021, 09:35 часа
516 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha