Окръжен съд-Враца отказа да пусне предсрочно двама затворници от Видин и Мизия

Окръжен съд-Враца отказа да пусне предсрочно двама затворници от Видин и Мизия Окръжен съд-Враца отказа предсрочно освобождаване на двама осъдени, които излежават присъдите си във врачанския затвор. Ефективните наказания на лицата са наложени от съдилищата в Оряхово и Видин. Становищата на ръководството на затвора и за двете искания за предсрочно освобождаване бяха те да останат без уважение. И двата отказа не са окончателни и подлежат на обжалване пред Софийски апелативен съд.
Един от отказите за предсрочно освобождаване е на осъдено лице от Мизия заради шофиране в нетрезво състояние. Наказанието е на съда в Оряхово и на мъжа му остава да изтърпи малко повече от месец. Въпреки, че лицето е с висок процент инвалидност и пенсионер по болест, поставените цели за формиране на самокритичност, осъзнаване вредата от употреба на алкохол и опасност от шофиране в пияно състояние той не счита това за проблем, свързан с извършеното престъпление, нито осъзнава опасността както за него като шофьор така и за другите участници в движението. Липсата на критично отношение към престъпните действия и липсващите убедителни доказателства за неговото поправяне и превъзпитание са един от основните мотиви за отказ за предсрочното му освобождаване.
Другият отказ е на осъден за кражба от съда във Видин. Той влиза в затвора през август тази година и вече има констатирани дисциплинарни нарушения като укриване на два мобилни телефона и кражба на пакет с хранителни продукти, изпратен на друг затворник. Заради дисциплинарните нарушения лицето е санкционирано три пъти, но въпреки това степента на поправяне е ниска и с него индивидуалната работа трябва да продължи.
Двата отказа могат да се обжалват на по-горна инстанция.
23.11.2021, 11:42 часа
1866 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha