Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор /снимки/

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор /снимки/

Осъдиха съпругата на наркобарона Ел Чапо на 3 години затвор, пише LADbible.
Съпругата на наркобарона Хоакин “Ел Чапо” Гузман, 32-годишната Ема Коронел Айспуро, бе призната за виновна по 3 обвинения за заговор. Те включват нелегален трафик на наркотици, пране на пари и финансови злоупотреби с наркокартела Синолоа през миналия юни.
Ема Коронер, която е омъжена за Ел Чапо още като тийнейджърка, бе арестувана през февруари на международно летище в покрайнините на Вашингтон. Според прокурорите, тя е имала “минимално участие” в делата на съпруга си, с което се мотивира малката присъда.
Преди това Департаментът по правосъдие на САЩ поиска 4-годишна ефективна присъда наред с 5-годишна пробация и глоба от 1.5 милиона долара. При заседанието на 26 ноември, съдът бе осведомен, че сумата вече е платена.
Ел Чапо бе главатар на картела Синoлоа и получи доживотна присъда заради престъпления, извършвани в продължение на близо четвърт век. Дейността му се свързва с трафика на кокаин, хероин, метаамфетамини и марихуана в особено големи размери. Той бе обвинен още в пране на пари и престъпления, свързани с оръжия.
Наред със славата му на ръководител на наркоимперия, Ел Чапо е известен и с бягствата си от затвора.
През 2001г. той успя да избяга в количка с пране и се укриваше успешно в продължение на цели 13 години. През 2014г. бе заловен отново, но успя да избяга през юли 2015 година. Тогава той се спаси от строго охранявания затвор “Алтиплано” през тунел под земята. Понастоящем е затворен в Колорадо при максимална степен на сигурност.

02.12.2021, 15:49 часа
1621 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha