Ударно! Униформени изпотиха над 700 души от проверки в хода на акция "Зима" във Видинско

Ударно!  Униформени изпотиха над 700 души от проверки в хода на акция "Зима" във Видинско От 1 до 30 ноември, при реализирането на трите тематични кампании на традиционната акция „Зима“, на територията на региона пътните полицаи са провели 9 специализирани операции, съобщиха от МВР-Видин.
При контролната дейност по пътищата в областта униформените проверили 741 пътни превозни средства (от тях 639 леки коли, 63 товарни автомобили, 16 велосипедисти, 12 мотоциклетисти и др.).
Осем водачи били санкционирани за неизправности по осветителните системи и сигнализацията на управляваните от тях моторни превозни средства, други осем – за неизправни чистачки, а двама – за износени гуми на шофираните от тях автомобили.
За установени нарушения полицаите санкционирали деветима водачи на пътни превозни средства с животинска тяга, трима пешеходци и един велосипедист.
Независимо от обявените теми на кампаниите, при констатирани други нарушения на Закона на движението по пътищата,  през ноември пътните полицаи съставили 49 акта и 492 фиша, и спрели от движение четири ППС
По време на акция „Зима“ служители на видинския сектор „Пътна полиция“ са извършили оглед на състоянието на пътните настилки, сигнализацията с пътни знаци и пътна маркировка, и осветеността на участъците от уличната мрежа с повишена опасност за пътнотранспортни произшествия. За констатирани нередности и пропуски изготвили 19 предписания до собствениците на пътя. Към момента 6 от предписанията са изпълнени.
Активният контрол по пътищата в региона ще продължи през целия сезон, напомнят от сектор „Пътна полиция“ и апелират към водачите на МПС да бъдат дисциплинирани и да не подценяват рисковете при шофиране в зимни условия.
 
06.12.2021, 12:38 часа
690 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha