Диетолог разкри идеалния продукт за отслабване

Диетолог разкри идеалния продукт за отслабване Диетологът Олга Кораблева посочи, че ежедневната консумация на извара има благоприятен ефект върху състоянието на костите, черния дроб, мускулите, а също така нормализира съня и помага да стопите излишните килца.
Според експерта изварата е богата на триптофан, аминокиселина, която облекчава безсънието, тревожността и депресията. Продуктът също така съдържа много калций и фосфор.
„Като я включите в диетата си ще се отървете от проблеми със зъбите, костите ви ще станат по-силни, а ноктите и косата ви ще изглежда по-добре", казва тя.
Диетологът посочва още, че изварата засища бързо глада. Това се дължи на факта, че в 100 грама от продукта има 9 процента мазнини и 16 процента протеин.
„По този начин вероятно няма да можете да преяждате. И най-вероятно с извара в менюто ще ядете дори по-малко храна от обикновено“, казва Кораблева,
Тя добавя още, че продуктът съдържа и аминокиселината метионин, която ускорява метаболизма на мазнините и понижава лошия холестерол в кръвта.
08.12.2021, 12:29 часа
930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha