Очаква ни ветровит и студен вторник

Очаква ни ветровит и студен вторник Ветровито и студено за сезона ще се задържи и днес - в първия ден на Астрономическата Зима, предаде БНТ
Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина все още временно силен северозападен вятър. Минималните температури в повечето райони ще са между минус 5° и 0°, а максималните - между 0° и 5°, в София – около минус 1°. Облачността ще е променлива, а на отделни места в североизточните и планинските райони ще продължи да превалява слаб сняг.
Над Черноморието ще има променлива облачност, на изолирани места по северното крайбрежие ще прехвърчи сняг. Ще остане ветровито с умерен и временно силен вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха 3-5 градуса. Температурата на морската вода е 9-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има променлива облачност и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Студено време с максимална температура на височина 1200 метра около минус 7 градуса, на 2000 метра - около минус 12 градуса.
През нощта срещу сряда вятърът ще отслабне и ще стихне, а облачността ще намалее. В сряда ще преобладава слънчево време. Ще бъде студено с минимални температури предимно между минус 10 - минус 5 градуса, а максималните ще са между минус 2 и 3 градуса. В четвъртък сутринта ще е все още студено, на отделни места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. През деня със слаб югозападен вятър ще започне затопляне, а след обяд от запад - и увеличение на облачността, висока и средна.
21.12.2021, 07:41 часа
522 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha