Талантливата пианистка Елица Стефанова от Враца с много успехи през 2021 г. /снимки/

Талантливата пианистка Елица Стефанова от Враца с много успехи през 2021 г. /снимки/ През 2021 г. младата врачанска пианистка Елица Стефанова отново постигна много успехи при участията си в конкурси (три I-ви награди, една II-ра награда) и реализира своята мечта да свири с оркестър дори два пъти беше солист на Симфониета Враца и Плевенската филхармония.
Всичко това е резултат от много труд, постоянство, талант, подкрепата и помощта на нейната учителка Олга Младенова. Много важни за развитието ѝ като музикант бяха и майсторските класове при проф. Даниела Дикова, проф. Людмил Ангелов и проф. Томислав Байнов.
Конкурсите, от който Елица спечели I награда са:
- XV Международен  конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти, през май в Перник, 
- VIII Международен конкурс за вокална и инструментална музика “Звукът на времето”, юни в Велико Търново;
- III Международен музикален конкурс Трявна АРТ, август в Трявна; 
- II награда от XXIV Международен младежки музикален конкурс “Надежди, таланти, майстори”, септември в Добрич. 
През юли 2021 г. Елица за втора поредна година взе участие в Клавирния майсторски клас “Големите пианисти- композитори” на проф.Людмил Ангелов в НБУ и заключителния концерт в Камерна зала “България”.  
Като носител на Гранд При от конкурса Vivapiano 2020, тя получи възможността да свири като солист на концерт на Симфониета Враца с диригент Христо Павлов  на  11.11.2021 г. във Враца и на концерт на Плевенската филхармония с диригент Деян Павлов на 18.11.2021 г. в Плевен. И на двете музикални събития Елица изсвири “Ръченица” от Петко Стайнов във вариант за пиано и оркестър на Виктор Чучков. И двете изпълнения бяха част от честванията по повод 125 години от рождението на акад. Петко Стайнов.
Това стана благодарение на проф. Даниела Дикова, Фондация “Арденца”, Фондация “Петко Стайнов” и донесе удовлетворение и много творчески заряд на младата пианистка Елица Стефанова.
 
29.12.2021, 16:53 часа
878 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha