Ученици събраха над 5000 лева за АГО на врачанската болница

Ученици събраха над 5000 лева за АГО на врачанската болница

Над 5 хиляди лева събраха четирима гимназисти от Враца за акушеро-гинекологичното отделение на многопрофилната болница "Христо Ботев" в града. Средствата бяха събрани в рамките на организираната от тях кампания "Врачанска благотворителна Коледа".
Гергана, Люсиен, Петромир и Станислав - ученици в 10 и 11 клас, са четиримата младежи, които в средата на миналия месец обявиха своята инициатива. Идеята им беше да съберат средства за ремонт на акушеро-гинекологичното отделение на врачанската болница.
Инициативата им срещна подкрепата на местната управа, която им осигури щанд на коледния базар в града. Там се предлагаха дарени от фирми и граждани артикули: книги, ръчно изработени сувенири, картички и сурвачки, и ваучери за различни услуги.
"Такава възможност, каквато ни се удаде да помогнем, специално на това отделение, тъй като то дава живот, мисля, че е много важно. Казват, че по празниците стават чудеса. И ние наистина вярваме в това нещо. И това, така да го нарека, забравено от Бога отделение, да бъде по някакъв начин оправено. Имаме вяра в нашите съграждани, вярваме в добротата им и им благодарим", споделиха организаторите. 

04.01.2022, 10:18 часа
794 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha