Полицията в Пазарджик издирва мъж от Видинско заради измама с пелети за отопление

Полицията в Пазарджик издирва мъж от Видинско заради измама с пелети за отопление Властите в Пазарджик издирват мошеник от Видинско, лъжел в интернет, че търгува с пелети за отопление.
Измамата е била разкрита от служители на сектор "Криминална полиция" при районното управление на МВР в Пазарджик, съобщи говорителят на местната областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.
В края на октомври 2021 г. била образувана преписка по жалба на 44-годишен жител на областния град. Той съобщил, че попаднал на обява в сайт за интернет търговия, според която се предлагали изгодно пелети.
Доверчивият мъж превел за доставката чрез електронна система за разплащания сумата от 400 лева към автора на обявата, като в замяна трябвало да получи 4 палета с пелети, но те така и не били доставени.
След извършеното разследване било установено, че автор на измамата е 33-годишен мъж от видинско село. Той се издирва и предстои да бъде задържан. Преписката по случая е изпратена по компетентност на Районната прокуратура в Пазарджик.
От областната дирекция на МВР в града съветват гражданите да бъдат особено внимателни при покупки на стоки и предмети чрез интернет платформи. Да не превеждат предварително парични суми, а да използват възможността за наложен платеж при доставка. Освен това да не споделят свои лични и банкови данни при продажба или покупка на артикули чрез интернет-търговия.
 
11.01.2022, 15:38 часа
979 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha